روش های کنترل
برای مبارزه با این علف هرز میتوان از علفکش هایی مانند دالاپون به میزان 4تا 8 کیلوگرم در هکتار و امیترول به میزان 2/5کیلوگرم در هکتار و گلیفوزیت به میزان 3/2 تا 4/5 کیلوگرم در هکتار استفاده کرد.
در کنترل شیمیایی نیز برای کنترل موفق این گونه گیاه بایستی از علف کش های سیستمیک استفاده نمود . نکته آخر ، اگر چه در کشور ما پنجه مرغی به عنوان یک گیاه هرز بسیار خطرناک شناخته شده است ، هم اکنون ژنوتیپهای از این گونه به عنوان علف چمنی و یا گیاه مرتعی مورد استفاده قرار می گیرند و کاربرد این گیاه به عنوان یک گیاه دارویی در طب سنتی بسیاری از کشورها قدمتی طولانی دارد .
در ایران نیز این گیاه در تولید بسیاری از گیاهان زراعی یک ساله و چند ساله تزاحم ایجاد می نماید و از پر خسارت ترین گیاهان هرز محسوب می گردد . از اینرو هر ساله هزینه زیادی برای کنترل این گونه گیاهی در مزارع و باغها به روشهای مختلف صرف می شود . در کنترل مکانیکی ، انتخاب درست وسیله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و استفاده از بعضی وسایل خاکورزی مانند دیسک مجهز به افزایش جمعیت این گیاه می شود .
از اینرو هر ساله هزینه زیادی برای کنترل این گونه گیاهی در مزارع و باغها به روشهای مختلف صرف می شود . در کنترل مکانیکی ، انتخاب درست وسیله از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است و استفاده از بعضی وسایل خاک ورزی مانند دیسک مجهز به افزایش جمعیت این گیاه می شود . در کنترل شیمیایی نیز برای کنترل موفق این گونه گیاه بایستی از علف کش های سیستمیک استفاده نمود .
گیاهان زراعی رقیب
سایه اندازی توسط یک گیاه زراعی بلندتر می تواند رشد و نمو مرغ را در طی فصل رشد به حداقل برساند .
شخم
شخم به طور معنی داری در کنترل مرغ دخالت دارد . در بعضی مناطق آلوده به مرغ ، وسیله بود که برای شخم برتری داده می شود برای اطمینان از یک کنترل خوب ، نیاز به دو دوره آیش شیمیایی است . ریزوم ها در خشکی مقاومند ، لذا بهترین نتایج زمانی به دست می آیند که رطوبت نسبی پایین بوده و خاک خشک باشد ، سپس شخم متعاقب آن زده شود . شخم پس از یخبندان نیز موثر است .
درو
گزاش شده است که درو در فواصل زمانی ?? روز ، ذخایر هیدرات کربن ریزوم ها را تخلیه می کند . البته مرغ در مناطقی که تنها سه تا پنج مرتبه درو در طول فصل رشد انجام می شود (مثل چراگاه ها، کنار جاده ها و گیاهان علوفه ای) به خوبی بقای خود را حفظ می کند .